Keuken

De Doelen beschikt over een zeer getalenteerde keukenbrigade. Een geoliede  machine onder leiding van chef-kok Michel Zwaagstra (rechts) en souschef  Ingo Jansen (links). Deze twee twintigers zijn het levende bewijs dat ervaring niet per se in leeftijd uitgedrukt hoeft te worden.

,,Bij De Doelen werd ik voor het eerst in mijn leven chef-kok”, glundert Michel. ,,Het mooiste aan dit vak? Complimenten van gasten over het eten. Dat kan ik niet vaak genoeg horen, dat blijft speciaal.”

Volgens Ingo kan de keuken constant kwaliteit leveren omdat de hiërarchie gewoon duidelijk is en iedereen ontspannen en professioneel met elkaar om gaat. ,,En niet alleen op de werkvloer, hè! Ook thuis leer ik door.”

Hij legt uit: ,,Mijn specialiteit is van niets iets maken. Als ik geen zin heb om boodschappen te doen, dan gebruik ik gewoon alle producten die ik wél heb. De kunst is van onsamenhangende ingrediënten toch een volwassen gerecht te creëren.”